Wandelen door de natuur- en erfgoedsite Kamp Vloethemveld

Zondag 22 augustus 2021 van 14 u. tot 17 u.

Vloethemveld is een uniek gebied van 330 ha dat deels vrij toegankelijk is en deels enkel bezocht kan worden onder begeleiding van een gids.
Het vrij toegankelijk gedeelte heeft reeds heel wat te bieden. Er is een wandeling van ong. 9 of 11 km rondom het domein, met toegang tot de waterhut met uitzicht op de grote vijver en tot de heidetoren van waaruit het stiltegebied verkend kan worden. Die tocht organiseren we in september.

Op 22 augustus 2021, van 14 tot 17 u., bieden we je de kans om een ontspannende wandeling te maken in het mysterieuze Kamp Vloethemveld dat alleen te bezoeken is onder begeleiding van gidsen. Het is een rustig natuurgebied dat in het verleden dienst heeft gedaan als munitiedepot van het Belgisch leger, twee keer bezet werd door de Duitsers tijdens de wereldoorlogen en eventjes dienst heeft gedaan als krijgsgevangenkamp voor meer dan 100.000 gevangenen van Duitse of Baltische origine. Tussen deze relicten treffen we een stukje ongerepte natuur aan met schraal grasland, heide en bos.

Tip
Het verleden en de natuurwaarden van het Vloethemveld kan je tevens verkennen aan de hand van de digitale en interactieve gids: “Vloethemveld, verborgen parel“. Je kan die gids, die zeer veel informatie verschaft, gratis downloaden op je iPad of iPhone via de bookstore van Apple en verder offline gebruiken, zowel tijdens je bezoek aan Vloethemveld als thuis. Ook beschikbaar voor Windows en Android.

Info: Rony Jacobs, 0498 92 18 80 – rony@natuurpuntzedelgem.be