waarnemingen.be voor gevorderden

Dinsdag 3 maart om 19.30 u. (22.15 u.)

De mogelijkheden van waarnemingen.be zijn enorm uitgebreid. Wie het systeem al gebruikt maar nog bij wil leren, is welkom op deze cursus ‘Waarnemingen.be voor gevorderden’.

Logo WaarnemingenNa een korte inleiding over de achtergrond van het systeem, gaat Koen Leysen van Natuurpunt Educatie dieper in op de verschillende mogelijkheden: waarnemingen raadplegen per gebied en per soort, alerts, de excursieplanner en het maken van verschillende types grafieken en lijsten. Ook je eigen waarnemingen kan je op verschillende manieren invoeren, beheren en exporteren.

Verder toont Koen een blik achter de schermen, met onder meer gebiedenbeheer, het instellen van vervagingen en de validatieprocedure. Hij sluit af met alle info over mobiel waarnemen en demonstreert de beschikbare applicaties en mogelijkheden voor Android smartphone, IPhone en PDA.

Wie een eigen toestel heeft, kan dit meebrengen om samen de mogelijkheden te bekijken.

Deze vorming gaat door in de Congreszaal van CC de Brouckere, Aartrijkestraat 6 in Torhout. Leden betalen 6 euro, niet-leden 8 euro.

Je kan je inschrijven door een mailtje te sturen naar Peter.Lemmens@houtland.com en door je inschrijvingsgeld over te schrijven naar rekeningnummer BE22 7380 1475 6247 van Natuurpunt Houtland vzw met vermelding van je naam en ‘Cursus waarnemingen’.

Organisatie: NATUUR.WERKGROEP TORHOUT

 

Link naar de vormingskalender van Natuurpunt Educatie: http://activiteiten.natuurpunt.be/Activiteit/15306