Inhuldiging insectenhotel Hoogveld – gezinshappening rond bijen en hommels

Zondag 3 maart van 14u tot 18u

In het prille voorjaar komen de insecten terug tot leven. Hommels en bijen zoemen terug van bloem tot bloem op zoek naar nectar. In de natuur vinden insecten in gras, riet, dennenappels, …. een schuilplaats, een rustplaats of een plaats om hun eitjes neer te zetten. Waar natuur minder aanwezig is kan de mens helpen om een hotel te bouwen voor insecten.

Natuurpunt Zedelgem bouwde een insectenhotel met thermisch gehard hout. Duurzaam en ecologisch!
In de boomgaard van het natuurgebied Hoogveld wordt dit insectenhotel ingehuldigd. Diverse standen brengen info, voor jong en oud, over het leven en welzijn van het zoemende volkje.

Programma

14u – start

De bouw van het hotel met de verschillende gastenkamers wordt toegelicht.

Samen met de jongeren richten we de diverse kamers van het hotel in. Dit met verschillende soorten materiaal. Aldus vindt elke insectensoort een kamer die hem schikt. Vlinder, vlieg, wesp, kever, ….

Doorlopend wordt uitgelegd hoe solitaire bijen het insectenhotel zullen benutten.

16u – een pauze – chocomelk, wafels en voor de ouders gebak met koffie, thee, frisdrank, ….  of een biertje.

16u30 tot 18u – geleide wandeling – we verkennen de dreven en de paadjes van het natuurgebied Hoogveld en staan we stil bij het leven dat zich aanbiedt.

 

Plaats: Natuurgebied Hoogveld te Veldegem. Ingang via de carpoolparking aan de Zedelgemsestraat, zijstraat van de Ruddervoordestraat nabij afrit 11 van de E403 richting Zedelgem. Bordjes wijzen u de weg naar de boomgaard 300 m verder waar het insectenhotel gebouwd zal worden.

Deelname : gratis – kinderen krijgen een gratis vieruurtje – voor geïnteresseerde deelnemende ouders is gebak en drank te verkrijgen tegen een democratische prijs.

Inschrijven: om organisatorische reden vragen we u, indien mogelijk, in te schrijven en aan te geven met hoeveel kinderen en volwassenen u zult deelnemen. Dat kan gemakkelijk via het inschrijvingformulier

Meer info?

Rony Jacobs: 0498 92 18 80 of jacobs.rony@skynet.be