Informatieve natuurwandeling in Doeveren

Zondag 14/10

Start: 10.00u einde voorzien rond 12u30

Afspraak aan de hoofdingang van Doeveren, Sijlslostraat Waardamme (doodlopend straatje, rechts net voor de brug over de E403, als je van Loppem naar Ruddervoorde rijdt)

Wandeling van 3.5 km, toegankelijk voor kinderwagens bij droog weer, laarzen dragen bij nat weer.

Net zoals in mei trekken we in de herfst door Doeveren om stil te staan bij de evolutie van ons natuurgebied. In de context van een ontspannende natuurwandeling besteden we op zondag 14 oktober ruime aandacht aan de verschillende facetten van de natuurontwikkeling en het beheer in dit reservaat.

Welke maatregelen zijn de laatste tijd ondernomen en hebben die al een grotere biodiversiteit opgeleverd? Staan er nieuwe acties op stapel of zijn er bepaalde beheers- of inrichtingswerken volop bezig? Misschien ontdekken we samen pijnpunten in het beheer of waarom niet, geven sommige werkzaamheden aanleiding tot debat. Ook de voorbije droogte kan bijzondere gevolgen hebben gehad.

We maken een wandeling door bos, heide en graslanden en geven natuurlijk onze ogen goed de kost. Oktober is de maand van de paddenstoelen, de herfsttinten en terugkerende rust in de natuur. Een groepje reeën kan weliswaar ons pad kruisen en misschien pikken we nog een late libel of vlinder mee.

De nieuwe kudde Galloways zal zich ongetwijfeld helemaal thuis voelen op de gemaaide hooilanden. Hun aanwezigheid en rol als nabegrazers blijft een kenmerk van ons beheer!

Wie al eens meeging op deze jaarlijks terugkerende infowandelingen zal ongetwijfeld geboeid zijn door de steeds wijzigende aanblik van het gebied. Natuurbeheer is dynamisch en zelden af. Samen met onze vrijwilligers zijn we nog voor jaren zoet om in Doeveren méér natuur te creëren! Volg het mee op en kom op 14 oktober naar onze infowandeling.

 

Meer info:

doeveren@natuurpuntzedelgem.be

0486/252530