Basiscursus Natuurfotografie

De cursus is jammerlijk genoeg al volzet. Maar stuur gerust een mail naar watthypeter@hotmail.com om op de reservelijst te komen.

Ook gebeten door natuur? Wil je graag de mooie dingen die je om je heen ziet vast ‘klikken’?

Je hebt wel zo’n mooie camera, en het nodige geduld, maar je weet er nog niet alles van en wil graag enkele tips krijgen om nu net dit fantastische beestje op de gevoelige plaat vast te leggen?

Schrijf je dan nu in voor de cursus natuurfotografie voor beginners die Natuurpunt Zedelgem organiseert vanaf februari 2018!

De cursus is bedoeld voor iedereen die graag natuurfoto’s neemt, maar onvoldoende vertrouwd is met het toestel en/of de gebruikte technieken. Je dient wel over een spiegelreflex- of systeemcamera te beschikken.

De lesgever is Watthy Peter, een natuurliefhebber in hart en nieren met jaren ervaring als natuurfotograaf.

De cursus bestaat uit acht lessen:

27/2 => wat is natuurfotografie en welk  materiaal heb ik nodig?

Bespreken van de verschillende types fototoestellen en merken. Welke soorten objectieven, statieven en filters bestaan er en welke zijn bruikbaar in het veld?

6/3 => basistechnieken

Begrippen als scherptediepte, ISO, sluitersnelheid, diafragma en scherptestelling worden uitgelegd. We proberen de kennis dan toe te passen in de realiteit.

13/3 => compositie en streven naar perfectie

De creatieve actoren, die de fotograaf ter beschikking heeft om betere foto’s af te leveren, worden ruimschoots besproken.

20/3 => macro / landschap/ tele.

Tijdens deze avond belichten we de drie grote stromingen in de natuurfotografie. Voor elk onderdeel is een andere benadering nodig en ander materiaal van belang.

27/3 => digitale bewerking/tips en tricks

Hoe foto’s organiseren? Welke foto’s houden en welke toon ik aan het publiek?  Hoe een foto digitaal bewerken? Hoe ver ga ik met bewerken?

31/3  Praktijk met Erwin Derous om 13u00 in Doeveren: ingang Sijslostraat

25/04 => bespreking beelden excursie/ tips and tricks voor tele (woensdag!)

Je wordt op pad gestuurd, de bedoeling is dat je een vijftal beelden terug meebrengt zodat we die gezamenlijk bespreken.

(28/04 excursie: op stap met de tele. Optioneel, voor mensen met telelens)

1/05 =>  Bespreken beelden van cursisten + nabespreking/varia.

 

De theorielessen vinden steeds plaats in het CM lokaal van Zedelgem. De lessen starten steeds om 19u (tot 21u30)

Groenestraat 90
8210 Zedelgem

 

Inschrijven doe je door 70 € over te maken op rekening van Natuurpunt Zedelgem BE44 5230 8045 8545 met vermelding: “fotografiecursus + naam deelnemer” en een mail te sturen naar watthypeter@hotmail.com.

Let op: plaatsen zijn beperkt!