Aanplant geboortebos in Hoogveld

Zaterdag 23 november 2019 – van 9 tot 12 uur

Het aanplanten van geboortebossen of geboortedreven is een traditie die de gemeente Zedelgem wil verderzetten. De kinderen die nu geboren worden, zijn onze toekomst. We willen voor hen dan ook een groene omgeving garanderen.

Bovendien zal het later leuk zijn om terug te komen kijken naar ‘hun’ boom! Net zoals een kind deel uitmaakt van een gezin, een familie, een gemeenschap zal hun boom, samen met andere bomen, struiken en planten bijdragen tot ons welzijn en dat van komende generaties. Bossen bieden verkoeling tijdens de warme zomers, dragen bij tot het vasthouden van overvloedige neerslag in de winters, herbergen een diversiteit aan leven, en zijn een uitgesproken plaats tot ontspanning van wandelaar, jogger, fietser, ….

Voor de borelingen tussen 1 september 2016 en 31 augustus 2018 slaan het gemeentebestuur van Zedelgem, Natuurpunt en de afdelingen Aartrijke, Loppem, Veldegem en Zedelgem van de Gezinsbond de handen in elkaar. Op 23 november 2019 wordt voor de vierde maal op rij het natuurgebied Hoogveld met extra bos uitgebreid.

Zie ook: bos voor iedereen.

Negen soorten bomen

Naast wintereik en zwarte els, die op termijn zullen uitgroeien tot kanjers van 20 meter of meer, worden ook kleinere bomen van bij ons aangeplant: vuilboom, rode kornoelje, haagbeuk, Europese vogelkers, Gelderse roos, éénstijlige meidoorn en lijsterbes.

Parkeren kan op de carpoolparkings aan beide kanten van de op- en afrit van de E403.